Historie

Augustus 2013 zijn wij- Bart Vlaanderen en Ada Wille -met ons gezin neergestreken op de Honddijk. Op zoek naar rust en ruimte vertrokken we uit het drukke westen en vonden een woning aan de rand van Culemborg met uitzicht op polder De Geeren.

Vanwege onze achtergrond als tuin- en landschapsarchitect zagen we direct de mogelijkheden om het terrein (1,6ha) om te vormen naar een natuurlijk erf. Na 5 jaar hebben we ca. 30 bomen en 3000 vaste planten geplant en is het terrein vele borders, een vlindertuin- en een natuurpad met vogelbosje en bloemrijke bermen rijker. 3 jaar geleden hebben we een vlinder- en bijentuin in de boomgaard aangelegd met de bedoeling bezoekers te informeren over de biodiversiteit. De combinatie met een theetuin was een vanwege een andere hobby: taartjes bakken! De inkomsten uit de theetuin zullen vooral worden benut om de biodiversiteit van het terrein verder uit te bouwen.

Bart is november 2018 overleden aan een hersentumor. De tuin is nu vooral ook een monument voor zijn passie voor de natuur en zijn groene visie!

Bart en Ada